Nazaj na seznam

MEHIŠKI ZELENJAVNI ŽEPEK

Opis

Žepki iz krompirjevega testa so idealna rešitev za pripravo okusnega in hitrega obroka. Ponudimo jih lahko kot samostojno jed ali kot prilogo. Ocvrte žepke lahko postrežemo skupaj s solato, zraven pa se dobro prilegajo tudi različne omake.

Priprava

V ponvi:

Ponev rahlo naoljimo in vanjo položimo žepke. Na vsaki strani jih pečemo približno 3 minute.

V konvektomatu:

Zamrznjene žepke zložimo v naoljene pekače in jih pečemo pri minimalnem kroženju zraka približno 8-10 minut. Pri pripravi v konvektomatu se zaradi pospešenega kroženja zraka žepki lahko za spoznanje bolj izsušijo kot pri pripravi na žaru.

V cvrtniku - fritezi: 

Olje segrejemo na temperaturo cvrtja (175°C do 180°C). Pri cvrtju večje količine je priporočljivo, da polagamo žepke v olje z manjšim časovnim zamikom. Cvremo jih 4 - 5 minut oz. tako dolgo, da zlato porumenijo.

Alergeni

Žita z glutenom, jajca. Lahko vsebuje sledove mleka, soje, oreškov, zelene, sezama in gorčice.

Energijska vrednost

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

Energijska vrednost

688 kJ
163 kcal

Maščobe

2,7 g

od tega nasičene maščobe

0,8 g

Ogljikovi hidrati

30 g

od tega sladkorji

1,5 g

beljakovine

5,1 g

Sol

1,2 g

 

Teža/kos

cca 160 g

Pakiranje

karton 3 kg 

Sorodni izdelki



SMO DOBER IN ZANESLJIV PARTNER

Če želite tudi vi zagotoviti dober in zdrav obrok vašim odjemalcem nas kontaktirajte:

Osebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Fine Culinar in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.