Opis
Žepki iz krompirjevega testa so idealna rešitev za pripravo okusnega in hitrega obroka. Ponudimo jih lahko kot samostojno jed ali kot prilogo. Ocvrte žepke lahko postrežemo skupaj s solato, zraven pa se dobro prilegajo tudi različne omake.
Priprava
V ponvi:
Ponev rahlo naoljimo in vanjo položimo žepke. Na vsaki strani jih pečemo približno 3 minute.
V konvektomatu:
Zamrznjene žepke zložimo v naoljene pekače in jih pečemo pri minimalnem kroženju zraka približno 8-10 minut. Pri pripravi v konvektomatu se zaradi pospešenega kroženja zraka žepki lahko za spoznanje bolj izsušijo kot pri pripravi na žaru.
V cvrtniku - fritezi:
Olje segrejemo na temperaturo cvrtja (175°C do 180°C). Pri cvrtju večje količine je priporočljivo, da polagamo žepke v olje z manjšim časovnim zamikom. Cvremo jih 4 - 5 minut oz. tako dolgo, da zlato porumenijo.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca. Lahko vsebuje sledove mleka, soje, oreškov, zelene, sezama in gorčice.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
688 kJ |
|
Maščobe |
2,7 g |
|
od tega nasičene maščobe |
0,8 g |
|
Ogljikovi hidrati |
30 g |
|
od tega sladkorji |
1,5 g |
|
beljakovine |
5,1 g |
|
Sol |
1,2 g |
Teža/kos
cca 160 g
Pakiranje
karton 3 kg