Opis
Zavitki iz vlečenega testa so priljubljena domača sladica. Vsi naši zavitki so izdelani ročno. Polnjeni so z različnimi nadevi (jabolka, slive, višnje, borovnice,...). Zavitek postrezite mlačen ali hladen. Preden ga servirate, ga potresite s sladkorjem v prahu. Zraven zavitka se odlično poda tudi kepica sladoleda.
Priprava
Parno konvekcijska pečica:
Zamrznjen zavitek položimo v naoljen pekač in pečemo s polovično paro 20 minut pri 160°C, nato še 20 minut pri istih stopinjah, vendar brez pare. Da se zavitek lepo zapeče in obarva, ga na koncu po potrebi pečemo še nekaj minut na 200°C.
Pečica:
Pekač rahlo namastimo in nanj poližimo zamrznjen zavitek. Pečemo 30 minut pri 180 °C. Na koncu za 5 – 8 minut dvignite temperaturo na 200 – 220°C, da se zavitek lepo zapeče in obarva.
Pečen zavitek prekrijemo s kuhinjsko krpo in ga po nekaj minutah razrežemo ter postrežemo.
Zavitek lahko na naoljenem pekaču tudi odtalimo in s tem nekaj minut skrajšamo čas pečenja. Ko boste prvič pekli zavitke, bodite zadnjih 10 minut pozorni, kako se pečejo. Glede na to, da ima vsaka pečica svoje lastnosti, po potrebi prilagodite temperaturo ali čas peke.
Alergeni
Žita z glutenom. Lahko vsebuje sledove jajca, mleka, oreškov,soje, zelene, gorčice in sezama.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
604 kJ |
|
Maščobe |
3,9 g |
|
od tega nasičene maščobe |
0,9 g |
|
Ogljikovi hidrati |
25 g |
|
od tega sladkorji |
11 g |
|
beljakovine |
2,3 g |
|
Sol |
0,26 g |
Teža/kos
cca. 1 kg
Pakiranje
karton 3x6 kosov/karton