Nazaj na seznam

JABOLČNI ZAVITEK

Opis

Zavitki iz vlečenega testa so priljubljena domača sladica, radi jo imajo mlajši in starejši. Vsi naši zavitki so izdelani ročno. Polnjeni so z različnimi nadevi (jabolka, slive, višnje, borovnice,...). Zavitek postrezite mlačen ali hladen. Preden ga servirate, ga potresite s sladkorjem v prahu. Zraven zavitka se odlično poda tudi kepica sladoleda.

Priprava

Parno konvekcijska pečica:

Zamrznjen zavitek položimo v naoljen pekač in pečemo s polovično paro 20 minut pri 160°C, nato še 20 minut pri istih stopinjah, vendar brez pare. Da se zavitek lepo zapeče in obarva, ga na koncu po potrebi pečemo še nekaj minut na 200°C.

 Pečica:

Pekač rahlo namastimo in nanj poližimo zamrznjen zavitek. Pečemo 30 minut pri 180 °C. Na koncu za 5 – 8  minut dvignite temperaturo na 200 – 220°C, da se zavitek lepo zapeče in obarva. 

Pečen zavitek prekrijemo s kuhinjsko krpo in ga po nekaj minutah razrežemo ter postrežemo.

Zavitek lahko na naoljenem pekaču tudi odtalimo in s tem nekaj minut skrajšamo čas pečenja. Ko boste prvič pekli zavitke, bodite zadnjih 10 minut pozorni, kako se pečejo. Glede na to, da ima vsaka pečica svoje lastnosti, po potrebi prilagodite temperaturo ali čas peke.

Alergeni

Žita z glutenom, soja, žveplov dioksid. Lahko vsebuje sledove jajca, mleka, oreškov, zelene, gorčice in sezama.

Energijska vrednost

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

Energijska vrednost

595 kJ
141 kcal

Maščobe

3,2 g

od tega nasičene maščobe

0,8 g

Ogljikovi hidrati

25 g

od tega sladkorji

11 g

beljakovine

2,4 g

Sol

0,25 g

 

Teža/kos

cca. 1 kg

Pakiranje

karton 20 kg

 

Sorodni izdelkiSMO DOBER IN ZANESLJIV PARTNER

Če želite tudi vi zagotoviti dober in zdrav obrok vašim odjemalcem nas kontaktirajte:

Osebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Consult Commerce in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.