Opis
Štruklji iz naše ponudbe po izdelavi in kakovosti spadajo v višji kulinarični razred. Naše štruklje lahko ponudite z enako ljubeznijo do dobre domače hrane, kot če bi jih pripravili sami. Za izhodišče pri izdelavi naših štrukljev smo uporabili klasično recepturo, ki so jo uporabljale že naše babice. Izdelani so ročno, iz vlečenega, krompirjevega ali ajdovega testa. Skuhani so v sopari, razrezani na porcijske kose in zamrznjeni. Ker so štruklji že kuhani, je njihova priprava enostavna in zanesljiva. Pred serviranjem jih je treba le pregreti.
Priprava
V parno-konvekcijski pečici:
Zamrznjene štruklje zložimo na pladenj in jih pregrejemo po programu za toplotno regeneracijo s postopkom kuhanja v sopari.
V soparniku-regeneratorju:
Štruklje položimo v soparnik in jih pregrevamo približno 15-20 minut.
Na sopari pregreti štruklji so zelo rahli, zato jih na krožnik prenašamo z lopatico.
Štruklje položimo na krožnik, dolijemo nekaj žlic vode in krožnik prekrijemo s «prozorno» folijo. Čas pregrevanja izberemo glede na tehnične parametre mikrovalovne pečice.
V mikrovalovni pečici:
Štruklje položimo na krožnik, dolijemo nekaj žlic vode in krožnik prekrijemo s prozorno folijo za živila. Čas pregrevanja izberemo glede na tehnične parametre mikrovalovne pečice.
Ob regeneraciji na sopari štruklji pridobijo cca. 15-20% teže.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca. Lahko vsebuje sledove soje, mleka, oreškov, zelene, gorčice in sezama.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
1032kJ |
|
Maščobe |
9,3 g |
|
od tega nasičene maščobe |
4,1 g |
|
Ogljikovi hidrati |
34 g |
|
od tega sladkorji |
0,6 g |
|
beljakovine |
6,1 g |
|
Sol |
1,1 g |
Teža/kos
cca 60 g
Pakiranje
karton 3 kg in 10 kg