Opis
Domača, ročno izdelana gibanica je kulinarična specialiteta, ki izvira iz Prekmurja. Je kraljica sladic v tradicionalnem smislu.
Priprava
Je že pečena, samo še odtalit,i razrezati in pogreti jo je potrebno, saj je najboljša, če je postrežena topla.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca, mlečni izdelki, orehi. Lahko sledovi oreškov, arašidov, soje in sezama.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
815 kJ |
|
Maščobe |
8,3 g |
|
od tega nasičene maščobe |
3,4 g |
|
Ogljikovi hidrati |
24 g |
|
od tega sladkorji |
19 g |
|
beljakovine |
8 g |
|
Sol |
0,08 g
|
Pakiranje
Teža: 7,3 kg/plošča (34x34 cm) za razrez 36 kosov