Opis
Ocvrto cvetačo lahko pripravimo kot prigrizek, prilogo ali samostojno jed.
Priprava
Panirano cvetačo položimo v segreto olje. Cvremo jo 2 – 3 minute na vsaki strani, da se zlato rumeno obarva. Ocvrto cvetačo poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačkah.
Alergeni
Žita z glutenom. Lahko vsebuje sledove soje, mleka, jajc, oreškov zelene in gorčice.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
436 kJ |
|
Maščobe |
0,8 g |
|
od tega nasičene maščobe |
0,2 g |
|
Ogljikovi hidrati |
19 g |
|
od tega sladkorji |
2,5 g |
|
beljakovine |
4,9 g |
|
Sol |
0,64 g |
Pakiranje
Karton: 3 kg ali 8 kg