Opis
Njoki so enostavni in hitri za pripravo. Izdelani so iz krompirjevega testa, lahko pa so polnjeni z različnimi polnili (gobe, špinača, skuta …) Njoke lahko ponudite kot toplo predjed ali prilogo z izbrano omako, lahko pa jih ponudite kot samostojno jed in jih zabelite z maslom in prepraženimi drobtinami ali z naribanim sirom.
Priprava
V posodo natočimo vodo, jo solimo, zavremo in vanjo stresemo njoke. Kuhamo jih ob rahlem vrenju. Ko se njoki dvignejo na površje, jih odcedimo in serviramo.
Alergeni
žita z glutenom, jajca, mleko.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
643 kJ |
|
Maščobe |
2,7 g |
|
od tega nasičene maščobe |
1,2 g |
|
Ogljikovi hidrati |
28,2 g |
|
od tega sladkorji |
1,4 g |
|
beljakovine |
3,7 g |
|
Sol |
1,16 g |
Pakiranje
karton 6 kg