Opis
Nadevani kaneloni so ena izmed zelo priljubljenih jedi v Sloveniji. Najbolj smo vajeni ocvrtih kanelonov, narejenih iz zvite palačinke, polnjene z nadevom. Prav takšne kanelone izdelujemo pri nas. Kanelone delamo z različnimi nadevi s špinačo, korenjem in porom, šampinjoni, mesom, sirom in priljubljene s šunko in sirom. Postrežemo jih kot del glavne jedi, priporočamo tudi kombiniranje različnih vrst.
Priprava
Ponev:
Zamrznjene kanelone položite v ponev s segretim oljem in jih na vsaki strani pecite cca 5 minut, da zlato porumenijo.
Cvrtnik - friteza:
Olje segrejemo na temperaturo cvrtja (175 °C do 180 °C). Pri cvrtju večje količine je priporočljivo, da polagamo kanelone v olje z manjšim časovnim zamikom. Kaneloni so ocvrti, ko splavajo na površino. Na vpojnem papirju jih osušimo in serviramo.
Parno konvekcijska pečica - konvektomat:
Zamrznjene kanelone namastite z oljem, položite v pekač in jih pecite pri srednji hitrosti pretoka zraka in temperaturi, ki jo za cvrtje predlaga proizvajalec pečice.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca, soja, mleko, zelena. Lahko vsebuje sledove gorčice, sezama in oreškov.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
742 kJ |
|
Maščobe |
8,2 g |
|
od tega nasičene maščobe |
2,5 g |
|
Ogljikovi hidrati |
19 g |
|
od tega sladkorji |
3,1 g |
|
beljakovine |
7,2 g |
|
Sol |
0,74 g |
* vrednosti podane za male okrogle 75 g kanelone
Teža/kos
mali okrogli cca 75 g, veliki pravokotni cca 155 g
Pakiranje
karton 3 kg in 9 kg