Opis
Nadevani kaneloni so ena izmed zelo priljubljenih jedi v Sloveniji. Najbolj smo vajeni ocvrtih kanelonov, narejenih iz zvite palačinke, polnjene z nadevom. Prav takšne kanelone izdelujemo pri nas. Palačinke za kanelone pečemo klasično, v ponvicah. Kanelone delamo z različnimi nadevi s špinačo, korenjem in porom, šampinjoni, mesom, sirom in priljubljene s šunko in sirom. Postrežemo jih kot del glavne jedi, priporočamo tudi kombiniranje različnih vrst.
Priprava
Ponev:
Zamrznjene kanelone položite v ponev s segretim oljem in jih na vsaki strani pecite cca 5 minut, da zlato porumenijo.
Friteza:
Olje segrejte na temperaturo cvrtja in jih cvrite cca 6-7 minut, da zlato porumenijo.
Parno konvekcijska pečica:
Zamrznjene kanelone namastite z oljem, položite v pekač in jih pecite pri srednji hitrosti pretoka zraka in temperaturi, ki jo za cvrtje predlaga proizvajalec pečice.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca, mleko. Lahko vsebuje sledove soje, oreškov, zelene in gorčice.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
525 kJ |
|
Maščobe |
4,1 g |
|
od tega nasičene maščobe |
2 g |
|
Ogljikovi hidrati |
17 g |
|
od tega sladkorji |
3,3 g |
|
beljakovine |
4,8 g |
|
Sol |
0,78 g |
Teža/kos
mali okrogli cca 75 g
Pakiranje
karton 3 kg in 9 kg