Opis
Veliko število pripravljenih obrokov v zelo kratkem času zahteva poseben pristop tudi pri pripravi hrane.
Za potrebe večjih kuhinj smo pripravili vrhunske tradicionalne jedi in tudi kulinarične posebnosti posameznih dežel. Večino izdelkov nudimo v dveh velikostih (GN 1/1 in GN 1/2), kar omogoča enostavno odmerjanje porcij in kontrolirano porabo v določenem času.
Priprava
Parno konvekcijska pečica:
zamrznjene jedi zložimo v gastro pekače. Pri jedeh, ki jih pečemo je potrebno pekače predhodno namazati z maščobo. Kadar jedi, pripravljene za pečenje, vstavljamo v konvektomat zamrznjene, je priporočljivo, da jih pečemo pri nižji temperaturi toliko časa, da se jed odtali, nato nadaljujemo pečenje pri temperaturah, kot je navedeno v navodilih na etiketi. S tem se izognemo nevarnosti, da bi se jed na površini premočno zapekla.
Da skrajšamo čas termične priprave in porabimo čim manj energije, predlagamo, da jedi, ki so pripravljene v obliki odmrznjenih plošč, zložite v gastro posode že nekaj ur pred pričetkom termične obdelave oz. dan prej, če imate na razpolago ustrezen hladilnik. Plošča se v hladilniku pri 4-5°C odtali v 10-12 urah, na sobni temperaturi pa v 2-4 urah.
Alergeni
Žita z glutenom, soja, mleko, zelena. Lahko vsebuje sledove jajca, oreškov in gorčice.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
668 kJ |
|
Maščobe |
6,1 g |
|
od tega nasičene maščobe |
2,1 g |
|
Ogljikovi hidrati |
19 g |
|
od tega sladkorji |
3 g |
|
beljakovine |
7,3 g |
|
Sol |
0,93 g |
*vrednosti podane za 2 kg ploščo
Teža/plošča
2 kg in 4,2 kg
Pakiranje
karton 10 kg (5x 2 kg) in 16,8 kg (4x 4,2 kg)