Opis
Veliko število pripravljenih obrokov v zelo kratkem času zahteva poseben pristop tudi pri pripravi hrane.
Za potrebe večjih kuhinj smo pripravili vrhunske tradicionalne jedi in tudi kulinarične posebnosti posameznih dežel. Večino izdelkov nudimo v dveh velikostih (GN 1/1 in GN 1/2), kar omogoča enostavno odmerjanje porcij in kontrolirano porabo v določenem času.
Priprava
Parno konvekcijska pečica:
zamrznjene jedi zložimo v gastro pekače. Pri jedeh, ki jih pečemo je potrebno pekače predhodno namazati z maščobo. Kadar jedi, pripravljene za pečenje, vstavljamo v konvektomat zamrznjene, je priporočljivo, da jih pečemo pri nižji temperaturi toliko časa, da se jed odtali, nato nadaljujemo pečenje pri temperaturah, kot je navedeno v navodilih na etiketi. S tem se izognemo nevarnosti, da bi se jed na površini premočno zapekla.
Da skrajšamo čas termične priprave in porabimo čim manj energije, predlagamo, da jedi, ki so pripravljene v obliki plošč, zložite v gastro posode že nekaj ur pred pričetkom termične obdelave oz. dan prej, če imate na razpolago ustrezen hladilnik. Plošča se v hladilniku pri 4-5°C odtali v 10-12 urah, na sobni temperaturi pa v 2-4 urah.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca, mleko. Lahko vsebuje sledove soje, oreškov, zelene in gorčice.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
635 kJ |
|
Maščobe |
6,3 g |
|
od tega nasičene maščobe |
3,4 g |
|
Ogljikovi hidrati |
20 g |
|
od tega sladkorji |
9,3 g |
|
beljakovine |
3,6 g |
|
Sol |
0,44 g |
Teža/plošča
2,5 kg in 4 kg
Pakiranje
karton 12,5 (5x 2,5 kg) in 20 kg (5x 4 kg)