Opis
Veliko število pripravljenih obrokov v zelo kratkem času zahteva poseben pristop tudi pri pripravi hrane.
Za potrebe večjih kuhinj smo pripravili vrhunske tradicionalne jedi in tudi kulinarične posebnosti posameznih dežel. Večino izdelkov nudimo v dveh velikostih (GN 1/1 in GN 1/2), kar omogoča enostavno odmerjanje porcij in kontrolirano porabo v določenem času.
Priprava
Parno konvekcijska pečica:
zamrznjene jedi zložimo v gastro pekače. Pri jedeh, ki jih pečemo je potrebno pekače predhodno namazati z maščobo. Kadar jedi, pripravljene za pečenje, vstavljamo v konvektomat zamrznjene, je priporočljivo, da jih pečemo pri nižji temperaturi toliko časa, da se jed odtali, nato nadaljujemo pečenje pri temperaturah, kot je navedeno v navodilih na etiketi. S tem se izognemo nevarnosti, da bi se jed na površini premočno zapekla.
Da skrajšamo čas termične priprave in porabimo čim manj energije, predlagamo, da jedi, ki so pripravljene v obliki odmrznjenih plošč, zložite v gastro posode že nekaj ur pred pričetkom termične obdelave oz. dan prej, če imate na razpolago ustrezen hladilnik. Plošča se v hladilniku pri 4-5°C odtali v 10-12 urah, na sobni temperaturi pa v 2-4 urah.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca, mleko, zelene. Lahko vsebuje sledove soje, oreškov in gorčice.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
492 kJ |
|
Maščobe |
8,4 g |
|
od tega nasičene maščobe |
2,1 g |
|
Ogljikovi hidrati |
7 g |
|
od tega sladkorji |
1,1 g |
|
beljakovine |
3,6 g |
|
Sol |
0,94 g |
*vrednosti so podane za težo plošče 2,2 kg
Teža/plošča
2,2 kg in 4,5 kg
Pakiranje
karton 11 kg (5x 2,2 kg) in 22,5 kg (5x 4,5 kg)