Opis
Veliko število pripravljenih obrokov v zelo kratkem času zahteva poseben pristop tudi pri pripravi hrane.
Za potrebe večjih kuhinj smo pripravili vrhunske tradicionalne jedi in tudi kulinarične posebnosti posameznih dežel. Večino izdelkov nudimo v dveh velikostih (GN 1/1 in GN 1/2), kar omogoča enostavno odmerjanje porcij in kontrolirano porabo v določenem času.
Priprava
Parno konvekcijska pečica:
zamrznjene jedi zložimo v gastro pekače. Pri jedeh, ki jih pečemo je potrebno pekače predhodno namazati z maščobo. Kadar jedi, pripravljene za pečenje, vstavljamo v konvektomat zamrznjene, je priporočljivo, da jih pečemo pri nižji temperaturi toliko časa, da se jed odtali, nato nadaljujemo pečenje pri temperaturah, kot je navedeno v navodilih na etiketi. S tem se izognemo nevarnosti, da bi se jed na površini premočno zapekla.
Da skrajšamo čas termične priprave in porabimo čim manj energije, predlagamo, da jedi, ki so pripravljene v obliki odmrznjenih plošč, zložite v gastro posode že nekaj ur pred pričetkom termične obdelave oz. dan prej, če imate na razpolago ustrezen hladilnik. Plošča se v hladilniku pri 4-5°C odtali v 10-12 urah, na sobni temperaturi pa v 2-4 urah.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca, soja, mleko, zelena. Lahko vsebuje sledove oreškov in gorčice.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
655 kJ |
|
Maščobe |
10 g |
|
od tega nasičene maščobe |
2,7 g |
|
Ogljikovi hidrati |
9,3 g |
|
od tega sladkorji |
1,6 g |
|
beljakovine |
7,1 g |
|
Sol |
0,99 g |
*vrednosti podane za 4,6 kg težko musako
Teža/plošča
4,6 kg ter 3,5 kg in 6,75 kg (3,5 in 6,75 kg težki plošči vsebujeta samo goveje meso)
Pakiranje
karton 10,5 kg (3x 3,5 kg), 20,25 kg (3x 6,75 kg) in 23 kg (5x 4,6 kg)