Opis
Krapi so narejeni po recepturi, ki ima izhodišče v slovenski narodni kuhinji. Ponudimo jih kot prilogo ali samostojno jed.
Priprava
V posodo natočite vodo, jo solite, zavrite in vanjo stresite krape. Kuhajte jih ob rahlem vrenju. Ko se krapi dvignejo na površje jih pustite vreti še kakšno minuto, odcedite in servirajte.
Alergeni
Žita z glutenom, jajca, mleko. Lahko vsebuje sledove soje, oreškov, zelene in gorčice.
Energijska vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g |
||
Energijska vrednost |
791 kJ |
|
Maščobe |
6,2 g |
|
od tega nasičene maščobe |
1,8 g |
|
Ogljikovi hidrati |
27 g |
|
od tega sladkorji |
1,1 g |
|
beljakovine |
6 g |
|
Sol |
0,81 g |
*Vsebnost ajdove moke je 60% (računano na skupno količino moke).
Teža/kos
cca 55 g
Pakiranje
karton 3 kg in 8 kg (vrečke po 1 kg)